Sonny Angel

Sonny Angel
Sonny Angel
Sonny Angel
Sonny Angel

Een Sonny Angel is een schattig klein bloot (geluks)engeltje met blozende wangetjes en kleine witte vleugeltjes op de rug. Ze zijn ongeveer 7,5 cm groot en passen in je tas of etui. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende versies, variërend van dieren tot groente- en fruitsoorten. De Sonny Angels worden in een ‘blind box’ verkocht: ze zitten verpakt in een gesloten doosje. Je kan een engeltje uit een bepaalde serie kiezen, maar je weet niet op voorhand welk figuurtje je uit die serie krijgt. Jij kiest dus niet de Sonny Angel maar de Sonny Angel kiest jou!

Spaar de Sonny Angels zelf of geef ze cadeau aan iemand anders die het nodig heeft. Je kunt er mee spelen, sparen en in een letterbak zetten, in de kinderkamer op een plankje / vensterbank of op een ander leuk plekje in huis.

Onder Aziatische kinderen zijn de Sonny Angels inmiddels razend populair. Ook in Amerika en Europa veroorzaken ze een ware rage, waar fanatieke kids de vrolijke poppetjes verzamelen. De engeltjes lijken een beetje op de vintage Cutie Kewpie poppen. In de jaren 70 en 80 een ware rage onder kinderen en volwassenen.